#

Voittoisa Järvi-Suomi

Berliinissä pidetyn kilpailun raati koostui saksalaista matkanjärjestäjistä ja lehdistöstä, joka piti merkittävänä tämän alueen yhteistyötä. Järvi-Suomi ja erityisesti läntinen Järvi-Suomi herättävät nyt kiinnostusta maailmalla.

Western Lakeland kattaa koko läntisen Järvi-Suomen neljä maakuntaa: Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-
Hämeen ja Pirkanmaan. Maakunnat ovat yhdistäneet voimansa ja ahertavat kansainvälisen matkailun parissa yhteistyössä Business Finlandiin kuuluvan Visit Finlandin kanssa. Tiivis yhteistyö aloitettiin vuoden 2018 alussa.

Keski-Suomessa alkoi 1.2.2019 Jyväskylän kaupungin/Visit Jyväskylän hallinnoima Lakeland Jyväskylä Region -hankekokonaisuus, joka rahoitetaan EAKR- ja kuntien rahoituksella sekä Keski-Suomen kehittämisrahaston ja matkailuyritysten rahoituksella. Hanke jatkaa vuosina 2014-2018 Keski-Suomen kauppakamarin hallinnoimien kansainvälisten matkailuhankkeiden työtä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on saada kansainvälisille matkailijoille yksi yhteinen osoite, josta saa tietoa Keski-Suomen matkailutarjonnasta, kertoo projektipäällikkö Päivi Heikkala.


Saksalaisia ja japanilaisia matkailijoita

Visit Finland markkinoi Suomea ulkomaisille matkailijoille neljänä suuralueena. Näitä ovat Helsinki, Lappi, Lakeland ja saaristo. Myös niin sanottu Western Lakeland -alue on osa yhtä suurta Lakeland Finland -aluetta, johon kuuluvat myös esimerkiksi Saimaan alue ja Kainuu. Yhteinen viesti on ulkomaille tärkeää, sillä Suomi on kansainvälisesti pieni matkailumaa, toteaa projektipäällikkö Heikkala.