#

Hirvensalmella lomaillaan veden äärellä

Hirvensalmi on luonnonkaunis kunta Etelä-Savossa vain noin kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kunnan pinta-alasta noin 38 % on vettä. Suurimpia vesistöjä ovat kirkkaat Puula, Suontee, Ryökäsvesi, Liekune ja Vahvajärvi. Hirvensalmi on suosittu kesämökkikunta. Kesämökkejä on noin 3100 kappaletta, mikä on paljon vajaan 2300 asukkaan kuntaan. Talvisin hiljainen Hirvensalmi sykkii elämää kesäkaudella.

Nauttiakseen Hirvensalmen luonnosta ei tarvitse omaa kesämökkiä. Vuokramökkejä löytyy mukavasti ympäri kuntaa ja lisäksi Hirvensalmella on palkittu Caravan alue, SF Caravan Etuniemi. Mökkejä ja huoneita voi tiedustella myös TV:stä tutusta Kartanohotelli Satulinnasta. Puulan Järviluonnosta kannattaa nauttia meloen tai veneillen.

Puulan saaristoon on rakennettu kymmeniä rantautumispaikkoja, jotka ovat vapaassa käytössä. Rantautumispaikoilta löytyy telttapaikat, nuotiopaikat ja puuceet. Tiedot rantautumispaikoista löydät Puulan luontomatkailukartasta, joita voi ostaa kunnantalolta.

Vesistöjä voi ihailla myös samalla kun nauttii ruoasta. Ravintola Kissakoski sijaitsee aivan kosken partaalla ja Ravintola Sataman herkku ja Cafe Rantamakasiini kirkonkylässä Liekuneen rannalla.

www.hirvensalmi.fi