#

Rantaloma kuuluisilla Kalajoen hiekoilla

Kuva: Kalajoki Camping


Kalajoen kuuluisat Hiekkasärkät on suomalaisten suosikkilomakohde, jossa kaikki on kävelymatkan päässä ja palvelutarjonta runsas.

Aktiivista tekemistä koko päiväksi tai vaikka viikoksi Merellinen Kalajoki sykähdyttää pitkillä hiekkarannoillaan sekä romanttisilla auringonlaskuillaan. Maisemien lisäksi Kalajoki kutsuu elämysten pariin. Vauhdikkaan kesäpäivän voi viettää meressä uiden tai vaikkapa suppailua kokeillen tai esimerkiksi kylpylässä tai vesipuistossa polskien.

Lomaa voi viettää myös leppoisasti hiekkadyynien lankkupoluilla käyskennellen, suojaisassa Rahjan saaristossa meloen tai merellisellä kentällä golfaten. Kalajoen suosituimpiin käyntikohteisiin kuuluvat muun muassa kiehtova Meriluontokeskus sekä idyllinen vanha kaupunki Plassi, jossa voi tutustua muun muassa Santaholman sahanomistajan vanhaan jugend-huvilaan, pieneen kalastusmuseoon tai vain nauttia kylänraitin ja jokirannan vanhojen puutalojen tunnelmasta.

Seikkailuhenkisille Seikkailupuisto Pakka on hauskin tapa kokea Hiekkasärkät elämyksellisellä tavalla. Puihin rakennetuilta köysiseikkailuradoilta löytyy sopivia haasteita kaiken ikäisille ja -tasoisille seikkailijoille.