#

Mäntän Klubilla juhlavuosi 2020

Gösta Serlachius ryhtyi kohentamaan majoituksen puitteita yhdessä aikansa etevimpien arkkitehtien kanssa. Taideharrastus ja taidesäätiön perustaminen kertoivat puolestaan, että Gösta Serlachius halusi ihmisten tulevan Mänttään. Hänen visionsa kantoi pitkälle. Mäntästä ei tullut ainoastaan teollista malliyhteisöä, vaan myös merkittävä taidepaikkakunta, jossa arkkitehtuuri ja kuvataide kukoistavat. Ylpeänä hän isännöi Suomen eduskunnan vierailua Mänttään ja Mäntän Klubille 1937.

Mänttä on ollut taiteilijoiden suosiossa ja useat taiteemme merkkihenkilöistä ovat asuneet pitkiä aikoja Mäntän Klubilla. Esimerkiksi Akseli Gallén-Kallela, Emil Wikström, Wäinö Aaltonen ja Hannes Autere. Mäntän Klubi on isännöinyt myös konsertteja, teatteria ja oopperaa. Klubi on saanut olla estradina myös viihteen tähdille.

Ahkeria vierailijoita olivat aikoinaan Tapio Rautavaara ja Ester Toivonen. Klubin näyttämölle nousivat aikoinaan niin Dallapé- orkesteri kuin Ella Eronen, Anita Välkki, Laila Kinnunen, Ragni Malmsten…