#

Herkkuja Rymättylän Herrankukkarosta

Helmikuun Matkamessuilla luonnonvaraisen kalan suosimisesta palkittu Herrankukkaro sijaitsee Naantalin saaristossa Rymättylässä. Airismaan saarelle tultaessa komea saaristomaisema avautuu monessa kohtaa, varsinkin silloilla.

1990-luvulla aloittanut Herrankukkaro on hyödyntänyt matkailutoiminnassa saariston lumoa ja antimia alusta alkaen. Pakkastalvella järjestetään potkukelkkaretkiä ja uimaan mennään jäättömänä aikana. Rannalla on lämminvesialtaita, joissa vilu pysyy kaukana.

Herrankukkaron yksi erikoisuus on saunavalikoima. Löylyä pääsee heittämään neljään saunaan, joista maasauna on kaikkein suurin. Sinne mahtuu kerralla 124 henkeä.


Luonnonkala on ykkönen

Herrankukkaro on viime vuosina pyrkinyt vähentämään kasvatetun kalan käyttöä ja korvaamaan sitä luonnonvaraisella kalalla. Tässä on myös onnistuttu.

– Kun asiakkaille tarjotaan kraavattua haukea, moni luulee sitä siiaksi, todistaa Herrankukkaron kyläpäällikkö Karioskari Kangas.

Herrankukkaron keittiö hyödyntää myös särkeä, lahnaa, suutaria, norssia ja tietysti silakkaa. Jos intoa löytyy, asiakkaat pääsevät myös itse käsittelemään kalaan.

Esimerkiksi suutari on kala, joka jakaa mielipiteitä mutta oikealla tavalla valmistettuna se on herkullista.


Yritysten suosikki

Herrankukkaro on auki vuoden ympäri. Yli 60 hengelle on petipaikkoja ja niitä uudistetaan tämän vuoden aikana. Herrankukkaron asiakkaista yli 90 prosenttia on yritysten kokous-, koulutus- ja virkistysvieraita. Valtaosa kävijöistä tulee pääkaupunkiseudulta.


www.herrankukkaro.fi