#

Aurinkoinen radioääni sai tunnustusta Turussa

Marianne ”Maisku” Holmström on työskennellyt radioalalla vuodesta 1994 alkaen useammalla eri kanavalla Valkeakoskella, Tampereella ja Turussa. Nykyisin hän istuu perinteisen turkulaisradion Auran Aaltojen toimituksessa. Maiskun aurinkoinen olemus ja hyvää mieltä kuuntelijoille tuottava piirre olivat syitä siihen, että hänet valittiin tänä vuonna vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi. SPR:ssä vapaaehtoistyötä tekevän Holmströmin mukaan positiiviseen ajatteluun voi opetella.

– Positiivisuus lähtee kunnioituksesta itseä, muita ihmisiä ja koko luomakuntaa kohtaan. Kiitollisuus lisää onnellisuutta, palkittu Holmström pohtii.

Iloinen opas on Naantalin positiivisin

Samaisessa tilaisuudessa höyrylaiva Ukko-Pekan salongissa Turussa palkittiin myös vuoden positiivisin naantalilainen ja rymättyläläinen. Positiivisin naantalilainen 2021 on Mirja Kujala. Hän on toiminut Naantalin oppaana yli 30 vuotta. Mirjan ohjaksissa Naantalin kierros maistuu valoisalta ja mielenkiintoiselta. Kujala osallistuu aktiivisesti myös naantalilaiseen kulttuuri- ja kotiseutuelämään. Hän on kotiseutuyhdistys Vallis Gratiaen puheenjohtaja.

Vuoden positiivisin rymättyläläinen Kaisa Suovanen viljelee sukunsa maatilaa ja toimii siinä ohessa pitokokkina. Suovanen on voittanut useita ruokakilpailuja. Mainetta on tullut varsinkin kalaresepteistä. Raadin mukaan Kaisa on sinnikäs ja valoisasti tulevaisuuteen katsova rymättyläläinen.

Palkittavien joukossa oli myös TPS:n SM-liigan huipulle nostanut jääkiekkovalmentaja Raipe Helminen. Hän sai työstään kunniamaininnan.

Kenestä Suomen positiivisin?

Äänestys vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi päättyy 10. lokakuuta sivulla www.positiivarit.fi. Äänestyksen tulos julkistetaan marraskuussa. Ensimmäiseksi Suomen positiivisimmaksi valittiin vuonna 1993 Katri Helena. Hänen jälkeen tämän maineikkaan tittelin ovat saaneet mm. Wilson Kirwa, Saara Aalto, Annimari Korte, Jorma Uotinen, Jukka Jalonen, Mikko ”peltsi” Peltonen, Pekka Hyysalo, Eero Huovinen, Alexander Stubb ja Robin. Vuoden positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivareiden Juhani Töytäri.