#

Saariston luontoaktiviteetit

Kemiönsaaren kunta, kyläyhdistykset sekä paikalliset organisaatiot ovat jo ennen pandemiaa nähneet kasvavan tarpeen luontoreiteille ja tehneet laadukkaita luontopolkuja. Nyt on myös Kemiönsaaren matkailusivuilla panostettu luontopolkujen reittikuvausten lisäksi reittikarttoihin, joita voi tulostaa itselleen tai joiden avulla voi suunnistaa maastossa mobiililaitteen avulla.

Etenkin Söderlångvikin kartanon luontopolut ja laavu kuuluvat niihin, jotka herättävät kiinnostusta. Siv Vesterlund- Karlsson Söderlångvikista kertoo, että Söderlångvikin reittien lisäksi kulkee Purunpään niemellä uusi reitti, joka johtaa kulkijan upeisiin merimaisemiin ja yhteen Suomen kansallismaisemista. Se houkuttelee kävijöitä niin läheltä kuin kaukaa.

Museo avautuu muutaman vuoden tauon jälkeen.Yksi Kemiönsaaren tärkeimmistä käyntikohteista, Söderlångvikin kartano, on remontoitu perusteellisesti viimeisen kahden vuoden aikana. Museo avaa uudistettuna ovensa 3.6.2021. Päärakennuksessa on taidenäyttely Amos Rexin kokoelmista esitellen avajaisnäyttelyssä ”Uusin silmin” mm. Sigrid Schaumanin, Rafael Wardin, Sulho Sipilän ja Ellen Thesleffin töitä. Itse rakennus on saanut vaikutteita klassisesta italialaisesta arkkitehtuurista ja kartanon ympärillä levittäytyy omenaviljelmät ja kartanon puutarha.

Uusia reittivenereittejä itään ja länteen

Pyöräilijöiden Rannikkoreitti Hangosta vesiteitse Hiittistiin ja Kasnäsiin, ja siitä edelleen teitä pitkin Taalintehtaalle, Mathildedaliin, Tammisaareen ja takaisin Hankoon, on saanut vuosittain yhä enemmän pyöräilijöitä. Upeita vene-etappeja Kemiönsaaren ja Hangon välillä kehitetään paremmiksi tänä vuonna. 1.7. lähtien kulkee reittivene viitenä äivänä viikossa Hangosta Hiittisiin ja Kasnäsiin sekä aina Söderlångvikin kartanolle saakka. Lisäksi lauantaisin on mahdollista matkustaa Paraisten suuntaan tai Paraisilta Kemiönsaarelle. Myös uusi reitti Hangosta Hiittisten ja Kasnäsin kautta aina Jurmon ja Utön saarelle lanseerataan tulevana kesänä.

HTTPS://WWW.VISITKIMITOON.FI/FI/TAPAHTUMAT