#

Hurmaava Uusikaupunki

Merellinen Uusikaupunki vie vierailijan eteläeurooppalaisen rantakaupungin tunnelmaan. Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, viihtyisät kahvilat ja ravintolat sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat puitteet onnistuneelle ja turvalliselle vierailulle.

Upea Kaupunginlahden ranta laitureineen, valaistuksineen ja ravintoloineen houkuttelee meren äärelle. Entisajan kauppalaivojen reittejä esittelevät tarinaseinät ja kivetysten mietelauseet muodostavat rannalle ikään kuin ulkoilmamuseon, kertoo matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson.

Voit uppoutua puutalomiljööseen vaikkapa opastetuilla kävelykierroksilla. - Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on tarjolla rauhateemaisia opastettuja kävelykierroksia, Laiho-Andersson vinkkaa. Kaupungin menneisyyteen voit tutustua myös kännykkään ladattavan Uki AR -mobiilisovelluksen avulla, jolloin virtuaalioppaanasi kulkee piikatyttö 1800-luvulta. ”Murhakävely Petäjämäen jäljillä” -dekkarikierroksilla teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen.

Pakkahuoneen kesän iltatoriohjelmia eikä lauantaisia Tul toril -teematoreja kannata jättää väliin. Crusell-musiikkiviikko juhlii nelikymppisiään 24.-31.7. Elokuun lopulla juhlitaan myös Venetsialaisia ja Uudenkaupungin rauhaa. - Historiaa elävöittävät karoliinit leiriytyvät keskelle kaupunkia ja pääsemme näkemään, miten 1700-luvun alussa elettiin, Laiho-Andersson esittelee.

Hullaannu nähtävyyksistä

Iloisessa ja värikkäässä Taidetalo Pilvilinnassa juhlitaan kymmenvuotissynttäreitä.
Historiallisessa Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja.
Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompienkin autofanien päiväunet käyvät todeksi.
Myllymuorilla on pulaa vedestä ja heinäkuisilla lasten seikkailukierroksilla etsitäänkin tänä vuonna kaivoa.

Hurmaannu merestä

Uuteenkaupunkiin omalla veneellä saapuvat nauttivat kolmesti Suomen parhaaksi valitun vierassataman palveluista. Pakkahuone onkin kesän suosituin kohtaamispaikka.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Kaljaasi Olgalla purjehditaan viikonloppuisin historialliselle Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. M/S Kertun kyydissä voit tehdä huikean merimatkan Isonkarin majakkasaarelle tai lähteä hyljesafarille kauas avomerelle. Merikaupungin tunnelmaan pääsee myös M/S Kertun opastetuilla Sight-seeing -risteilyillä.

Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista.


VISITUUSIKAUPUNKI.FI