#

Luontoa ja kulttuuria Pieksämäellä

Pieksämäen kulttuurielämän ydin on Kulttuurikeskus Poleeni, jo itsessään kaunis taideteos rantamaisemassa. Näyttelytila ja sali toimivat tapahtumien näyttämönä ja Kulttuurikahvila Poleeni tarjoaa kesäherkut. Pieksämäen Iso-Pappila, kustavilaistyylinen pappilarakennus, jota ympäröi kaunis Sylvin puisto, on auki kesäisin, jolloin siellä on tapahtumia ja vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tutustu Haapakosken ruukkiin tehdas- ja asuinrakennuksineen. Mielenkiintoinen on myös Savon radan museo vuonna 1889 valmistuneessa asemarakennuksessa.

Pieksämäen Nukkekoti-Joonas Auringon Huvilan pihapiirissä on kauppapuoti, riippusilta, kapulalossi sekä liikennepuisto ja vieressä pääsee uimaan, suppailemaan ja ottamaan aurinkoa. Välineitä voit vuokrata VedenjakajaReitistön vuokrauspisteestä!

Upeaa luontoa: Paltasen suoluontopuisto ja VedenjakajaReitistö

Paltasen suoluontopuisto on retkikohde, jossa suolle pääsee pitkospuita pitkin. Viereisessä kesäkahvilassa voi nauttia lohikeittoa ja herkulliset munkkikahvit tai kokeilla lohenongintaa. VedenjakajaReitistö kutsuu patikoimaan, juoksemaan, pyöräilemään tai melomaan. Reitti polveilee harjumaiseman, hiekkakankaiden ja suoluonnon äärellä.Reitistölle on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla mm. juna-asemalta on reitistölle vain kaksi kilometriä.

Pieksämäen keskustassa on kesällä ”Ruudun takaa – Taidekatu 2021” taidenäyttely avoinna ympäri vuorokauden!

WWW.VISITPIEKSAMAKI.FI

WWW.VEDENJAKAJAREITISTO.FI

WWW.POLEENI.FI

WWW.PIEKSAMAENISOPAPPILA.FI

WWW.PIEKSAMAENNUKKEKOTI.FI