#

Käsityökaupunki Kauhava kutsuu kädentaidon harrastajia

Bussilasteittain käsityöharrastajia vierailee vuosittain Kauhavalla hakemassa ideoita, inspiraatioita ja tietysti välineitä näiden toteuttamiseen.

Sukella historian havinaan ja vaikuttavien henkilöiden tarinaan

Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseo esittelee puukonteon eri vaiheet ja laajan puukkokokoelman. Esillä on myös iäkkäitä harvinaisuuksia kuten Kauhavan puukkotehtaalta vuonna 1901 tilattu kaunis sarkoupotuksin koristeltu kolmineuvoinen.

Kauhavan kudontatoimen maineikasta historiaa esitellään laajalla tekstiilikokoelmalla. Tutustumisen arvoinen on myös kirjava nappikokoelma, jossa on satoja nappeja sekä kauniit piirrokset niiden käyttötarkoituksista.

Kauhava tunnetaan myös härmän häjyistä sekä "rumasta vallesmannista", nimismies A. Hägglundista. Museossa pääset tutustumaan myös heihin.

Käsityöihmisten aarreaittoja yllin kyllin

Nykypäivän kädentaitajille tuttuja nimiä ovat kauhavalaiset kädentaidon lippulaivat kuten Lankava, Iisakki Järvenpään puukkotehdas ja Tuulia Design. Käsityökaupungista löytyy lisäksi paljon muitakin kiinnostavia myymälöitä ja kohteita, lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

WWW.VISITKAUHAVA.FI