#

Kesä on parasta aikaa Saarijärvellä

Yksi kaupungin parhaista puolista on sen upea keskusta, joka on rakentunut kolmen järven väliselle saarekkeelle. Saarijärvi tarjoaa vierailijoille monipuolisesti kulttuuripalveluja, harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia sekä moneen makuun majoitus- ja ruokapaikkoja. Saarijärvi tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja koko perheelle muun muassa uudistuneessa Puuhapuisto Veijarissa sekä Kivikauden kylässä.

Kaupungissa on useita sykähdyttäviä luontokohteita, jotka sopivat erinomaisesti retkeilyyn ja patikointiin. Pyhä-Häkin kansallispuisto, Kulhan luonnonsuojelualue, viimeisen jääkauden muovaama Julmat Lammit sekä esihistoriallisissa Summasjärven maisemissa sijaitseva Haikankärki kutsuvat matkailijan ikimuistoisiin seikkailuihin.

Juhannuksen jälkeisenä maanantaina Saarijärven keskustassa pääsee kokemaan uudenlaisen elämyksen, kun Kulttuuriraitti avautuu yleisölle. Kulttuuriraitin myötä on mahdollista tutustua Saarijärven historiaan ja kulttuurikohteisiin. Yleisölle ilmainen reitti alkaa Tarvaalan pappilasta kulkien Paavontietä pitkin aina Saarijärven museolle asti. Uusitussa Saarijärven museossa voi tutustua koko kesän ajan Eettinen eläin -nimiseen

näyttelyyn, jossa kymmenen eri taiteilijaa pohtii suhdettaan eläimeen. Kulttuuriraitin varrella voi poiketa tutustumaan myös paikallisiin kahviloihin ja ravintoloihin ja aistia samalla pienen kaupungin tunnelmaa!

Tutustu Saarijärveen ja sen mahdollisuuksiin:

WWW.VISITSAARIJARVI.FI