#

Ryijyjä, ruokaa ja kansanmusiikkia pohjolan miljöössä

Hämes-Havunen on upea, juhlataloksi kunnostettu pohjalainen talonpoikaistalokokonaisuus kaksfooninkisineen ja umpipihoineen. Sen kesätapahtumat sopivat erinomaisesti myös ryhmille. 11.6.-14.7. on Hämes-Havusen komeissa taloissa ja aitoissa näytteillä yli sata ryijyä 1700-luvun lopulta uunituoreisiin 2000-luvun malleihin. Esillä on mm. pohjalaisia ruusuryijyjä sekä räiskyviä 1950-60-lukujen maailmallakin palkittuja ryijymalleja.

Näyttelyn ohella on tilaisuus tutustua Hämes-Havusen vaikuttavaan miljööseen. Kesäkuussa järjestetään Kauhajoella myös kulttuuriviikko Kriuhnaasut ja kansanmusiikkitapahtuma Eteläpohjalaiset Spelit.

Iki-ihanilla Ruokamessuilla on 30. juhlavuosi! Messut järjestetään Hämes-Havusen pihoilla, tuvissa ja aitoissa 2.-4.9.2022 juhlavuoden uusin aromein. Ruokamessut tuo Kauhajoelle viikonlopun ajaksi satoja näytteilleasettajia ja tuhansia messuvieraita. Monipuolisesta tapahtumaviikonlopusta on muodostunut vilkas ihmisten yhteinen kohtaamispaikka, johon tullaan tapaamaan tuttuja ja kokemaan tunnelmaa kaikilla aisteilla.

KAUHAJOKI.FI/MATKAILU

RUOKAMESSUT.FI

SPELIT.FI