#

Kulttuurimatkan kohokohdaksi Taidesauna

Serlachius-museoiden uutuus on Göstan rantaan kohonnut sauna, joka tarjoaa ryhmille elämyksellisen miljöön monenlaisiin kokoontumisiin, kuten kokouksiin ja juhliin. Kesämaanantaisin järjestetään yleinen saunavuoro, jolloin kuka tahansa pääsee nauttimaan Taidesaunan löylyistä.

Taidesaunan arkkitehtuurista vastaa sama kansainvälisestit palkittu arkkitehtikolmikko, joka suunnitteli taidemuseon vuonna 2014 valmistuneen laajennusosan. He ovat Barcelonaan asettunut aviopari Héctor Mendoza ja Mara Partida sekä Boris Bezan.
Arkkitehdit luonnehtivat toimeksiantoaan seuraavasti: ”Mielestämme Serlachius on enemmän kuin museo. Serlachiuksella taidekokemus ei jää vain museon seinien sisään, vaan kävijä tekee matkan, jonka osa Taidesaunakin on.”
Arkkitehdit halusivat yhdistää rakennuksessa luonnon ja taiteen museorakennusta pienempään mittakaavaan, intiimimpään kokemukseen.

Taidesauna on tyylikäs kokonaisuus, jonka sisustuksessa vuorottelevat luonnonmateriaalit tammi ja graniitti. Pehmeä puupinta kaartuu kauniisti saunan olohuoneen tammiholveissa ja yhdistyy kovaan, rytmikkääseen graniittiseinään. Siellä täällä kävijä kohtaa yllätyksellisesti taidetta, jolla on yhteys luontoon. Esteettistä mielihyvää tarjoaa laadukas design, huonekalut ja esineet, tunnetuilta kotimaisilta ja kansainvälilisiltä suunnittelijoilta.

Rakennuksessa on kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat. Pukuhuoneilta otetaan muutama askel vilvoittelupihalla ennen pyöreään löylyhuoneeseen saapumista. Löylyhuoneen himmeänä hohtaville lämpöhaapalauteille mahtuu 20 saunojaa.

Yksi saunan erikoisuuksista on ulkosuihku, jonka suojissa voi virkistäytyä ja nauttia samalla taiteesta. Pyöreän suihkutilan sisäpintaa koristaa taiteilija Tuula Lehtisen mosaiikkityö, Syli. Saunan terassi- ja laiturialueet ovat laajat tarjoten mahdollisuuden pulahtaa porealtaaseen tai Melasjärven aalloille.

Saunamaailman tarjoiluista vastaa ravintola Göstan ravintoloitsija, Suomen ansioituneimpiin kokkeihin lukeutuva Henry Tikkanen. Tarjolla on monipuolisia grillimenuita ja erikoisuutena muun muassa hot dog fasaanista, Taidesaunan kuuma koira.

Serlachius-museoiden ja Taidesaunan ryhmävaraukset: Myynti@serlachius.fi, p. 03 488 6801